Hi ha tants fronts oberts a la indústria musical que el sector tecnològic podria millorar, que potser seria millor revolucionar la indústria en si mateixa. Ara bé, la pregunta és: hi ha prou diners per córrer aquest risc?

Marcus Russel és el CEO de Gigmit, una empresa amb seu a Berlín que ofereix serveis de reserves o booking online. Tal i com explica en un article per a la revista IQ, després de treballar 20 anys a la indústria de la música en viu, Russel va adonar-se que a molts artistes els costava moltíssim contactar amb els promotors. Aquesta necessitat del mercat va quedar resolta quan, per motius de feina, va endinsar-se al món de les start-up, on cada necessitat esdevé una idea de negoci.

“La cultura de les start-up és vibrant. Tothom vol ajudar tothom. Tothom té idees noves i revolucionàries, i algunes tenen un gran potencial. Així és com ho veig jo: són un grup de persones que aspiren a millorar el món, ja sigui el medi ambient o els processos laborals”.

Aquesta cultura de l’start-up va introduir-se quan Russel es va adonar que una nova forma de comunicació entre el promotor i l’artista podria millorar la indústria: així és com va sorgir la idea de Gigmit, una plataforma de booking online que de seguida va experimentar un gran creixement.

Gigmit té tres serveis: publica els perfils de grups i DJ, facilita el procés de reserves i minimitza els riscos dels subscriptors protegint la seva informació i la relació entre ells. El seu èxit ha arribat lluny; tant, que Sony Music ha decidit invertir en aquesta start-up i festivals com el Monkey Week ja s’han inscrit a la plataforma.

Segons Russel, actualment la promoció de concerts és un sector amb molta competència: a les companyies tradicionals els costa molt mantenir el seu lloc a dins la indústria, però la indústria de la música necessita abraçar aquesta nova visió i aquests mètodes innovadors. “La indústria musical necessita noves aliances per poder crear idees úniques que combinin la tecnologia i la música en projectes que aportin valor a la comunitat”, conclou.