Per segon any consecutiu, la sala de concerts Royal Albert Hall de Londres obre la convocatòria per forma part del programa Young producers perquè joves puguin programar la seva pròpia sèrie d’esdeveniments. El projecte forma part del programa Hall’s education and outreach que convida a joves músics a desenvolupar les seves habilitats.

Aquest any, la convocatòria busca 12 persones perquè puguin programar el seu propi festival. Els sol·licitants que resultin escollits rebran formació en programació, màrqueting, organització d’esdeveniments, etc., que culminaran en dues nits d’esdeveniments en el Royal Albert Hall a l’abril del 2019. L’any passat, 11 persones d’entre 18 i 25 anys provinents de diferents entorns van produir un festival titulat Collide. L’esdeveniment es va concebre com una celebració de la creativitat en l’expressió de les arts i va reunir artistes urbans, dissenyadors i músics.

Segons l’organització del Royal Albert Hall, hi ha un gran buit en la formació dels estudiants enfocada a les activitats de la indústria musical. D’acord a una recerca realitzada per ells, “una de cada cinc persones d’entre 11 i 18 anys d’edat seguiria una carrera en producció tècnica o musical si tingués l’oportunitat. No obstant això, només una de cada tres escoles ofereix classes de producció. El programa Young Producers és un intent per corregir això”, afirma la directora artística del Hall, Lucy Noble. “Lamentablement, ja no es requereix que els nens cursin alguna matèria basada en les arts en la seva educació secundària i creiem que això va en detriment de la sostenibilitat a llarg termini de les indústries creatives del Regne Unit”, agrega.

La convocatòria no exigeix experiència prèvia en les activitats esmentades. Els sol·licitants poden venir directament de l’escola, la universitat o el món laboral. La data límit per presentar sol·licituds és el 3 de setembre de 2018. Es pot trobar més informació a la web del Royal Albert Hall.